Jul 30, 2011

Kam do mesta alebo aj nie... °Primi°

Každý má svoje hobby. Či už je to lezenie po horách, šantenie s milými ľuďmi, upratovanie, pozeranie filmov alebo spanie, my s Kajom máme tradíciu túlať sa po Bratislave a ochutnávať jedlo. Niekedy sú to podniky, o ktorých počúvame z reklám alebo časopisov. Alebo potom také, o ktorých nepočujeme a predsa ich jedlo chváli samo o sebe a tým pádom i jedáci, ktorí to jedlo chvália všade navôkol. Skrátka ľúbime jesť a jedlo, ktoré dostávame vždy i intuitívne hodnotíme. Sme vyberaví a preto je tento kvázi príspevok prvým zo série. Série o dojmoch z jedál a prostredia bratislavských reštaurácií.


Primi je miesto, kde Bratislavčania často vyjdu von ukázať sa, niečo si dať a tak. Z tejto siete sme vyskúšali dve reštaurácie, jednu pod Michalskou Bránou, jednu v Eurovea. My budeme písať o tej v Eurovea.

Pre začiatok si môžte pozrieť menu tuto. Primi V Eurovei má rozsiahly interiér, i vonkajšie sedenie na nábreží, ktoré je v slnečnom počasí spolu s dobrým jedlom príjemným posedením, bielo-hnedé ladenie a prípadne i deky, z tých sa ja viem vždy vytešiť. My sme doposiaľ ochutnali Penne arabiata, pepe nero, basilico e ricotta (s paradajkovo – chilli omáčkou, čiernym korením a ricotta syrom). Tie Vám vedia spraviť pikantné (pozor na ne) i menej pikantné, každopádne sme usúdili, že k tej kombinácii sa hodí skôr parmezán, najmä ak máte radšej cestoviny nie syrového charakteru. Ricotta v tomto prípade narúšala paradajkovú chuť. Z radu cestovín sme ďalej mali Stracci con pezzi di bovini alla griglia, cipollini e parmigiano (s paradajkovo smotanovou omáčkou, bazalkou, kúskami hovädzieho na grile, „cipollini, cibuľkami a parmezánom). Vizuálne to vyzeralo dobre, na cestovinách bolo rozložené malé štvorčeky mäsa, cibuľky sa skrývali pod cestovinou (príjemné prekvapenie po ochutnaní) a parmezán bol nastrúhaný nahrubo. Mne stačilo ochutnať mäso, bola som očarená, ale keďže toho nebol plný tanier, nechcela som Kajovi zjesť polku porcie.

V Primi som ja ochutnala Cheesburger s hovädzím v krehkej sezamovej žemli, kde bolo mleté hovadzie mäso, tomatový chilli dip, paradajka, šalátové listy, červená cibuľka, kyslá uhorka, syr, dijónska horčica, majonéza. Odvtedy tam konzervatívne odmietam jesť čokoľvek iné, možno sa nabudúce prekonám a vyskúšam iný burger. Z dezertov sme ochutnali Čokoládovú penu s malinovou pastou, lesným ovocím a karamelovou slamou. Vyššie môžte vidieť mňa ako sa na ňu chystám. Vizuál prekrásny, pena z kvalitnej čokolády sa naozaj rozplývala na jazyku, len tá karamelová slama sa po ochutnaní nepoddala a rozpúšťala sa v ústach pomalšie. Ďalej sme mali horúce maliny s vanilkovou zmrzlinou a čokoládový koláč preliaty horúcou čokoládou, s orieškami a želé vo vnútri a posekanými lieskovcami navrchu. Ak by sme ten koláč nemali spolu s horúcimi malinami, asi by sa nám zdal skôr suchý, ale v tejto dvojkombinácii sa to hodilo.

Počas návštev boli čašníci milí, úslužní a pozorní, viac krát sa prišli opýtať, či nám chutí a sme spokojní. Ja som sa usmievala, takže boli ešte milší a prichádzali i na neverbálne náznaky, čo mi bolo veľmi sympatické, takáto obsluha by mala byť samozrejmosťou všade. Z desiatich hviezdičiek im dávame šestku a Vám môžme odporučiť návštevu.


No comments:

Post a Comment